עידן פלוס

כל המידע במקום אחד – א.ח פתרונות טכנולוגיים.

מאי - 10 - 2012

כשהשוויתי את רפורמת עידן פלוס למחאה החברתית היו כאלה שהרימו גבה ולא הבינו את הקשר בין רפורמת שידורי הטלוויזיה הדיגיטלית (DTT) לצדק חברתי, אבל מי שנכח בישיבת ועדת הכלכלה של הכנסת לפניי מספר ימים הבין מצוין כיצד גופים פרטיים בגיבוי חלק מחברי הכנסת מצליחים לסנדל את הרפורמה ולהוציא ממנה את העוקץ.

חברות הוט ו yes הפעם הגיעו לאחר שעשו שיעורי בית והכשירו את הקרקע באמצעות הלוביסטים אותם שכרו (ערוץ 2 רשת שוכרת את משרד הלובינג אימפקט, קשת את משרד הלובינג פוליסי וערוץ 10 את משרד הלובינג גלעד HOT שוכרת את משרד הלובינג גורן עמיר, yes את משרד הלובינג כהן-רימון-כהן) לקצירת רגלי הרפורמה. ההשגים אותם הם מתחילים לקצור עלולים להוביל את הרפורמה לצערנו הצרכנים מעידן פלוס לעידן מינוס.

סעיף קטן ניצחון גדול

סעיף הכללת ערוצים בודדים / נושאיים בחבילת 18 הערוצים של עידן פלוס לא אושר ע"י וועדת הכלכלה המשמעות שכל מי שציפה לערוצים חינמיים כדוגמת ערוץ ילדים,ספורט,טבע וכ'ו החלום בשלב זה הולך ומתמוסס ויורד מעל הפרק.

צרכניים רבים הכבולים לחברות התקשורת והלוויין מחוסר אלטרנטיבה, חלמו שסעיף זה יאושר ויהווה אלטרנטיבה חינמית וראויה, אחת הסיבות העיקריות להישארותם של צרכנים רבים בחברות התקשורת והלוויין למעבר לממיר הדיגיטלי DTT הוא העדר חלופה ראויה לערוצים הנישתיים.

אי אישור הסעיף מעקר את הרפורמה ומוריד אותה מעל הפרק לצרכנים רבים.

הסיבה לביטולו הסעיף נעוצה במחלוקת לגביי מקורות המימון, ערוץ 2 ו 10 התנגדו שמימון הערוצים יתבצע דרך שילוב פרסומות.

משרד האוצר: "הכנסת הרגה את האפשרות לשידורי טלוויזיה זולים לציבור. משום מה ועדת כלכלה החליטה לתת מתנה לשני גופים פרטיים על חשבון משלם המסים. למעשה החלטתה של ועדת כלכלה נגד הערוצים הנושאיים ביטלה את האפשרות לחלופה נוספת בעבור הצרכנים ומעבירה אותנו מעידן פלוס לעידן הקרח".

עידן פלוס בתשלום

כאלטרנטיבה משרד האוצר הציע שערוצים ייעודיים יוכלו לממן עצמם באמצעות גביית תשלום מהציבור, יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה-הכהן התנגד למהלך ואיתו גם חברות הוט ו YES שטענו (והפעם בצדק) שהמדינה מקימה מכספי הציבור פלטפורמה רב ערוצית שלישית – שהיא כבר לא חינמית.

קטגוריות: כללי

השאר תגובה

עליך להיות מחובר על מנת להגיב

השירותים שלנו:
Open chat
דברו איתנו בוואטסאפ