עידן פלוס

כל המידע במקום אחד – א.ח פתרונות טכנולוגיים.

שיטת השידור של עידן פלוס בשונה משיטת השידור האנלוגית שהייתה מראשית דרכה של הטלוויזיה הישראלית הנה שיטה דיגיטלית קרקעית מה שמכונה DTT (ראשי התיבות באנגלית: Digital Terrestrial Television) שיטה זו בנוסף מאפשרת צפייה בערוצים המשדרים בשיטת ה HD, ע"מ לצפות בערוצים המשדרים יש צורך בקנייה חד פעמית של ממיר דיגיטלי, מחיר הממיר נע בין 250 ל 450 שקלים, התקנת הממיר אינה מצריכה ידע טכני מיוחד וכל אדם עם חוש טכני מינימלי יוכל להתקין את הממיר בכוחות עצמו, ניתן להיעזר במדריך ההתקנה שנמצא כאן באתר.

לפני הרכישה,יש לוודא כי הממיר הדיגיטלי תומך במאפיינים הטכניים הבאים:

סוגי ממירים מומלצים – עידן פלוס מספר הממירים כיום הוא רב ומתחלק לסוגים שונים, חלקם אף בעלי תכונות ואפשרויות מתקדמות, כאשר אנו בוחנים בממיר דיגיטלי, הדבר הראשון שחשוב לוודא הוא יכולת הקליטה ויכולת העמידות שלו לטווח ארוך וכמובן שיתאים לטלוויזיה שברשותנו,  שאר הפרמטרים כגון: ניגון קבצים, ממשק משתמש, יכולות שידרוג תוכנה, הקלטת תוכניות ועוד.. יש לבדוק רק לאחר שמולאו הדרישות הראשוניות והבסיסיות. ההמלצות כאן באתר עידן+  הם על סמך ניסיוננו האישי בלבד, המידע המוצג הינו לידיעה בלבד, בדיקה אחראית ונכונה של יכולותיו ואיכותו של הממיר מומלצת רק לאחר חיבורו לטלוויזיה ובדיקת האיכות לאורך זמן,האתר מאפשר להזמין ללא עלות טכנאי אליכם הביתה עם ממיר מתאים ואיכותי, התשלום עבור הממיר וההתקנה יהיה רק לאחר שתוודאו שהקליטה היא איכותית ומתאימה לאזור מגוריכם ולטלוויזיה שברשותכם.

 

הממיר המומלץ לשנת 2021

מכיוון שאיננו היבואנים ואיננו מחויבים למכור מוצר כזה או אחרת, אנו עורכים בקרב שלל הממירים בשוק סקר מקיף הבודק את איכויות המוצר, יכולותיו ועמידותו לאורך זמן. בגמר הבדיקה אנו מציעים את המוצר ללקוחותינו.

ממיר דיגיטלי  DVB-T2

בימים אלו מתבצע שדרוג כללי לשיטת השידור הנהוגה עד כה בישראל במגמה לאפשר שידור ערוצי HD (ראשי תיבות של High-Definition TeleVision, בעברית: טלוויזיה בהפרדה גבוהה), שיטת השידור הישנה dvbt שנקלטת באמצעות הממירים הישנים תמשיך לשדר את הערוצים בצורה רגילה אך  לא תאפשר קליטה באיכות HD.

שיטת דחיסת נתונים בצורה משופרת המאפשרת דחיסת רוחב פס בשיטת קידוד מתקדמת לצורך שידור HD, מכונה DVB-T2 וכבר כיום מומלץ לרכוש ממירים בהתקן זה, ברכישת ממיר יש לוודא שהתקן T2 מצוין ע"ג המארז כמו כן רצוי לוודא שהממיר מותאם לדרישות הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו.

ניתן כבר היום באזור השרון ואף בחלק קטן מהמרכז לקלוט את שידורי הניסיון של ערוץ 1 באיכות HD, בעלי ממיר דיגיטלי בתקן dvb-t2 יוכלו לקלוט את הערוץ באפיק 32, לצורך כך יש להיכנס לתפריט ההפעלה של הממיר ולבחור ב "סריקה ידנית".

שימו לב! לצורך צפייה בשידור HD יש צורך כמובן שהטלוויזיה שברשותכם תהיה טלוויזיית HD כמו כן הכבל הסטנדרטי שמגיע בערכה הוא מסוג RCA ׁ(בננות) יש צורך להחליפו ולחבר במקומו כבל מסוג HDMI.

 

עדכוני תוכנה לממירים

ממירים רבים בעלי כניסת usb מאפשרים לבצע עדכון תוכנה. מפעם לפעם חברות הממירים מפרסמות באתר החברה עדכון זמין המאפשר לטפל בבאגים שמתגלים עם הזמן או שדרוג מראה התפריט של הממיר והשבחת עיבוד הנתונים הדיגיטליים, לרוב העדכונים הם חיובים ומועילים, אך בטרם השדרוג יש לוודא בדיוק מה השדרוג מציע ובמה הוא מטפל, לא פעם התנסינו במקרים בהם העדכונים דווקא יצרו את האפקט ההפוך. ההמלצה לבעלי ממיר דיגיטלי שעובד ומשדר בצורה טובה פשוט לא להסתבך בשדרוגים מיותרים, אם אתם מתעקשים לבצע את השדרוג בכל זאת, וודאו מול החברה המשווקת את הממיר' מהם העדכונים והאם העדכון הפיך כך שבמידה ואינכם מרוצים תוכלו להחזיר את המצב לקדמותו, שימו לב שקובץ העדכונים באתר הרשמי של החברה אשר משווקת/מייצרת את הממיר, בממירים מסוימים ניתן למצוא  ברשת עדכונים פיראטים  אשר הוכנו ע"י אנשים פרטיים, אותם עדכונים עלולים להזיק והתקנתם עלולה להסיר מהממיר את אחריות החברה.

הוראות ביצוע השדרוג משתנות ותלויות בסוג הממיר,יש לקרוא ולבצע במדויק את הוראות ההתקנה המתלוות לקובץ העדכון או מופיעות באתר החברה, לרוב יש צורך להוריד מאתר החברה את קובץ העדכון ולפתוח אותו במחשב, לאחר פתיחת הקובץ יש להעתיק את הספרייה המתקבלת לדיסק און קי (disk on key),ולחברו לממיר הדיגיטלי, בתפריט יש להיכנס ל"התקנה" ומשם לבחור באפשרות "שדרוג" ולאשר את הפעולות, בממירים מסוימים בוחרים  בתפריט את קובץ ההתקנה דרך תפריט ה- USB. שימו לב !! בכל מהלך ההתקנה אין לכבות את המכשיר חובה לאפשר לו לבצע את פעולות העדכון בשלמותם, בסיום פעולת העדכון יש להוציא את כרטיס הזיכרון לכבות את המכשיר ובנוסף להוציאו מהחשמל למספר דקות ואז להדליקו מחדש.

הערה: הוראות אלו בגדר המלצה בלבד ואין בהם להחליף להוסיף או לגרוע מהוראות היצרן.

 

עדכוני תוכנה זמינים

 קונקה 980 / 990

SILVER LINE HD2613N-B

Innova 7002HD (אינובה)

 AKAI AK8360

APEX STB-277(אפקס)
 –  –

עדכונים זמינים קיימים באתרי היבואן

טלוויזיות עם ממיר מובנה

אם בכוונתכם לרכוש טלוויזיה חדשה. מומלץ לרכוש מכשיר טלוויזיה הכולל ממיר דיגיטלי מובנה, במקרה זה אין צורך לרכוש ממיר אלה רק לחבר אנטנה מותאמת לטלוויזיה.
טלוויזיות עם ממיר מובנה יש לסוני, פיליפס, LG, ופנסוניק . חברות נוספות כיום משלבות ממיר דיגיטלי בטלוויזיות אותן הן משווקות, חלק מהממירים אינם מותאמים לשיטת השידור הקיימת ולכן עלולות להופיע תקלות כגון: כתוביות הפוכות, סריקת ערוצים חלקית, קליטה משובשת ועוד, במידה וממיר מובנה הנו קריטריון משמעותי עבורכם בבחירת טלוויזיה, המלצתנו לא להסתפק בציון יכולת הממיר במפרט הטלוויזיה אלה במידה וניתן לבקש בחנות לצפות באיכות השידור בטרם הקנייה, במידה והטלוויזיה נרכשת באינטרנט יש ליצור קשר עם הספק ולוודא שהממיר המובנה מותאם לשידורים בארץ והוא תומך בשפה העברית.

dvb-t2 הנו התקן החדש המומלץ לצפייה במערך השידורים , התקן יאפשר לקלוט את שידורי ה-HD שמתכוונים להיתווסף למערך, טלוויזיות בעלות ממיר מובנה בחלקם אינם מותאמים לתקן ה-T2 ויאפשרו קליטה באיכות דיגיטלית בלבד, במידה והחלטתם לרכוש טלוויזיה עם ממיר מובנה רצוי שיהיה בתקן T2 המותאם לדרישות הרשות השנייה.

שימו לב! כדי ליהנות משירות מדריך השידורים האלקטרוני (EPG) ומשירות כתוביות סמויות לכבדי שמיעה מומלץ לוודא מראש בעת הרכישה כי הממשק במכשיר הטלוויזיה תומך בשפה העברית.

ממיר דיגיטלי HD

חלק ניכר מהממירים כיום  תומכים ב HD –  (הבחנה גבוהה, באנגלית: High Definition), הלכה למעשה השימוש בממירים אלו מאפשר צפייה בסרטים בהבחנה גבוהה רק כאשר מוצגים סרטים באיכות זו דרך חיבור הממיר להתקן חיצוני (הארדיסק או דיסק און קי) והחיבור בין הממיר לטלוויזיה מתבצע דרך כבל HDMI כאשר גם הטלוויזיה עצמה מאפשרת צפייה באיכות זו.
כיום איכות הצפייה בערוצי עידן+ היא באיכות דיגיטלית (מעולה) אך עדיין לא באיכות HD, נכון להיום הרשות השנייה אינה יכולה טכנולוגית לשדר באיכות זו, אע"פ שישנה תכנית בעתיד לשדרג את מערך המשדרים ולאפשר צפייה באיכות זו, בחודשים האחרונים אף מתבצעים ניסיונות שידור המעידים כי המדינה אכן נערכת לקראת שלב זה.
ראוי לציין שהממירים מהסוג הנ"ל תומכים בתקן DVB-T ואינם מותאמים לשידורי HD מכיוון ששיטת השידור והקליטה מתבצעת דרך טכנולוגיה שונה המכונה DVB-T2, במידה ובעתיד המדינה תאפשר את שילובם של ערוצי HD הנקלטים בשיטת DVB-T2 נצטרך להחליף ממיר או לחלופין לצפות בערוצים אלו באיכות דיגיטלית דרך הממיר הקיים.
נכון להיום לא ברור איזה ערוצים יוגדרו HD ולא ברור כמה ערוצים מתוך המגוון העתידי שמתעתד לכלול 18 ערוצים יהיו באיכות זו. תהליך של שילוב מספר ערוצים באיכות זו יכול אף להגיע לשנים ומכל מקום כמו שציינו, ערוצים אלו ימשיכו להיקלט בממירים העכשויים באיכות דיגיטלית מעולה.

עזרה כספית ברכישת הממיר

למי שעדיין לא שם לב אז עידן האנטנות המכוערות שקישטו את גגות המדינה כבר לא קיים.אותם אנטנות בימים הטובים שימשו לצורך קליטת הערוץ הראשון והבלעדי, מי ששפר עליו מזלו הצליח לקלוט תחנות השייכות לשכננו הערביים,ירדן,סוריה וכו'..הקליטה כמעט תמיד הייתה בעייתית ולא פעם נאלצו הצופים לצאת מבתיהם ע"מ לכוון מחדש את האנטנות לצורך שיפור הקליטה.כמובן שבשנים האחרונות ככל שחברות הכבלים והלוויין צירפו מינויים ככה אותם אנטנות הלכו והתמוססו. אבל….לא בדיוק! מספר גדול של מיעוטי יכולות או כאלו שאינם כמעט צופים בטלוויזיה המשיכו להשתמש בשיטת השידור האנלוגית.בתאריך 30.3.2011 השידורים האנלוגיים במדינה נדמו, במקומם הגיע השידור הדיגיטלי של עידן+.למיעוטי היכולות ולאוכלוסיות החלשות שבינינו חתם יובל שטייניץ על צו הרשות השנייה – סיוע בשל רכישת ממיר.הסיוע יהיה בסכום של עד 225 ש"ח או 50% מעלות הממיר, לפי הנמוך מבין השניים. חובה לשמור את חשבונית הרכישה לצורך קבלת הסיוע. לפרטים נוספים ניתן לפנות למוקד הסיוע הכספי בכתובת www.memir.gov.il , בטלפון 1-800-071-001. שעות פעילות המוקד: ימים א’-ה’ בין השעות: 17:00 – 8:30, ימים ו’ וערבי חג בין השעות 8:30-12:00. תנאים לקבל החזר חלקי בגין ברכישת ממיר דיגיטלי לזכאים וטופס הביטוח הלאומי הורדת הטופס

 

תדר השידור הדיגיטלי

תדר השידור הדיגיטאלי DVBT – DTT
במגה הרץ
איזור כיסוי המשדר
538 קריית שמונה, חלק מרמת הגולן, אצבע הגליל, מרום הגליל, ראש פינה, חצור
538 כרמיאל, מעלות תרשיחא, נהריה, מפרץ חיפה,הדר הכרמל, המורדות המזרחיים של הכרמל
538 צפת, מרמת הגולן, הגליל העליון והתחתון איזור טבריה, צפון עמק בית שאן, חלקים מחיפה
538 אזור החוף מראש הנקרה עד נתניה, עמק יזרעאל, עמק בית שאן, החלק המערבי של הגליל העליון
538 כרמליה, אחוזת שמואל, הוד הכרמל, טירת הכרמל, הכרמל המערבי, כרמליה, הכרמל המרכזי
538 קריית שפרינצק, עין הים, הכרמל המערבי והצרפתי קריית אליעזר, חדרה, עפולה
538 יקנעם, הזורע, נצרת עילית ותחתית, טבריה וצפון בקעת הירדן
538 יבניאל, מנחמיה
538/514 רועי, בקעות, חמרה, מכורה
538/514 דרום בקעת הירדן, נתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין, פתח תקווה
514 כוכב השחר, רימונים, פסגת זאב, מבשרת ציון, אבו גוש
514 ירושלים: מזרח תלפיות, העיר העתיקה, גאולים, גוננים, עמק רפאים, רחביה, גבעת מרדכי, גילה
514 מוצא עילית, בית זית, מעלה אדומים
514 צמרת הבירה, חלק מהגבעה הצרפתית, רח' שמואל הנביא, שכונת הבוכרים, רמות, עיר גנים
514 ירושלים מרכז הארץ, השפלה מתל אביב ועד אשקלון
514 תקוע, קריית ארבע, חברון, נתיב הל"ה, בית שמש, נחם וצרעה
514 הנגב הצפוני, באר שבע, דימונה, ערד, צפון הערבה, מצפה רמון וסביבתה
538 אילת ואילות

 

מאמרים מומלצים

סגור לתגובות

השירותים שלנו:
Open chat
דברו איתנו בוואטסאפ